logo

A kosárban található termékek: 0 db Részösszeg: 0.00 Ft

Megfelelő készülék kiválasztása

 

Az alábbi cikk elolvasása előtt egy fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmet.

Az utóbbi években egyre gyakoribb, hogy az érdeklődők azzal keresnek meg minket, hogy ilyen-olyan weboldalakon láttak a Mi árainknál "olcsóbb" termékeket. erre a válaszunk:   Ez így van ! biztosan lehet mindig olcsóbb készülket találni, DE az alátalános tapasztalatunk az, hogy:( "olcsó húsnak híg a leve") és ez ezeknél a készülékenél sincs másként. A Mi cégünk 20 éve foglalkozik -bidés wc ülőkék / okos WC-k: értékesítésével / szervizelésével / alkatrész utánpótlásával / beépítésével.   Tehát a Mi cégünk nem csak értékesíti a készüléket és azután magára hagyja a vásárlót, valamint mivel az általunk forgalmazott készülékeknél jelentős részben Cégünk az adott termék jótálláson belüli és azon túli szervize is, ezért belátható, hogy Cégünk érdeke is az, hogy azok a termékek amiket forglamzunk jók és megbízhatóak legyenek. Fentieket nem igazán lehet elmondani olyan "olcsó" termékek esetében amikor esetenként még Magyarországi képviselete és szervize sincs egy adott terméknek. Fentieket szerintünk érdemes figyelembe venni amikor egy olyan terméket vásárol ( bidés wc ülőke / okos WC ) amely napi használati tárgy és remény szerint sok sok évig szeretnék használni.

Fentieket tényleg csak azért írtuk le, mert heti szinten kapunk olyan megkeresést, hogy:  "vettünk egy készüléket inteneten és elromlott, de akitől vettük már nem is találjuk vagy ha meg is találtuk nem is válaszol a leveleinkre és nem tud segíteni a javításban "  sajnos olyan is elő szokott fordulni, hogy még a kötelező jótállási idő  alatt sem segít az eladó.  (ilyen esetben ugye azért keres meg minket az elkeseredett felhasználó, mert akitől vette az "olcsó" készüléket Őt elérni nem tudja vagy az a cég nem tud / akar segíteni és azt gondolja, hogy a Mi cégünk is ezzel foglalkozik és akkor majd Mi megjavítjuk a készülékét amit mástól vett.  NEM sajnos nem tudunk ilyen esetben segíteni és nem azért nem mert gonoszak vagyunk, hanem azért nem, mert csak a saját termékeinkhez van alkatrészellátásunk a gyártóktól, más "idegen" márkához nincsen)

Tehát fentieket vegyék figyelembe mielőtt csak és kizárólag az "olcsó" ár alapján hoznák meg vásárlási döntésüket.

 

Ebben a cikkünkben megpróbálunk rávilágítani, hogy melyek a

leggyakoribb hibák amelyeket a vásárlók elkövetnek bidés wc ülőke vásárláskor:

 

1.  ÁR alapú döntés

Általánosságban kijelenthető, hogy a vásárlók nagyon jelentős része  elsősorban és kizárólag CSAK a minél alacsonyabb ár alapján szeretné meghozni döntését, el sem tudjuk mondani az elmúlt 20 évben hányszor kezdődött úgy egy beszélgetés, hogy:  "nekem a legolcsóbbat mutassák"  ez a vásárlási szempont természetesen a bidés wc ülőkéknél sem jó szempont  (mint semmilyen készülék esetében sem)

Ez alapján a szempont alapján vásárolni általában oda vezet, hogy a vásárló eljut egy olyan weboldalra vagy kereskedőhöz, akinél a legolcsóbb -általában kínai, legsilányabb minőségű - itt rögtön hozzátennénk (a kínai gyártók tudnak jó minőséget is gyártani ) de amit a legolcsóbb áron lehet megvásárolni az természetesen a legsilányabb minőséget fogja képviselni.  Megvásárlás után előre láthatóan "relatív" rövid időn belül a készülék meg fog hibásodni és nagy valószínüséggel egy olcsó terméknek a  Garanciális / Jótállási - szervíz háttere / alkatrészellátása sem igazán szokott kielégítően működni.

Tehát egy olcsó termék megvásárlását követően "relatív" rövid időn belül nem lesz sok öröm a megvásárolt készülékben és lehet, hogy akár örökre elmegy a vásárló kedve az ilyen típusú készülékektől (mert az általa vásárolt "olcsó" készülékkel fogja azonosítani ezt a termékkört) és az olcsó készülék már nem is lesz olyan olcsó, ha ki kell dobjuk és nem tudjuk használni.

Itt azért megjegyeznénk, hogy Cégünk is árusít "olcsó" készülékeket, de ami nem mindegy, hogy milyen célra vásárolják (például nyaralóba ritka használatra) normál napi használatra jó szívvel az általunk forgalmazott "olcsó" készülékeket SEM javasoljuk  (pusztán azért mert nem napi használatra lettek tervezve!) 

 

2.  Használat módja alapján történő választás

Szintén gyakori, hogy azzal érvelnek a vásárlók, hogy "nekem a leg egyszerűbbet mutassák"  ez a választási szempont sem a leg kifizetődőbb. Nézzük miért nem:  a leg egyszerűbb készülék egyben a leg gyengébb minőségű is amely nem arra lett tervezve, hogy egy 2-3-4 tagú család napi szinten többször használja az év 365 napján, hanem arra, hogy például egy nyaralóba beépítik és szezonálisan lényegesen kevesebb használatnak van kitéve.

A bidés wc ülőke nem egy műtárgy amit felteszünk a polcra és gyönyörködünk benne  a bidés wc ülőkét azért vásároljuk, hogy minden áldott nap folyamatos használatban legyen, tehát választáskor célszerű többet áldozni arra, hogy egy strapabíróbb / tartósabb készüléket válasszunk. 

 

3.  Mechanikus vagy elektromos bidés wc ülőke ?

Szintén gyakori, hogy a vásárló a korábban említett "olcsóság" jegyében mechanikus wc ülőkét választ, viszont a beépítéskor szembesül vele, hogy bizony az Ő WC-jében a meleg vizet is oda kell vezetni a WC-hez, hogy a bidés wc ülőkébe be lehessen kötni a meleg vizet is. A meleg víz utólagos odavezetése általában jelentős költséget is jelent (és a kivitelezés miatt felfordulást + koszt stb..)  ezen túlmenően általában csak falon kívüli nem túl esztétikus kivitelezéssel megoldható csak (mivel nem sokan szeretnék, hogy a melegvíz odavezetése miatt szétverjék a WC helyiséget - csempét leverjék véssenek stb.) 

Másik hátránnyal a használatkor szembesülnek, mégpedig azzal, hogy odavezették a melegvizet viszont amikor megnyitják a bidé csaptelepét egy jó ideig csak hideg víz érkezik. Ez az un. fáziskésés azért jelentkezik mert a melegvíz előállító egységtől (jellemzően gázkazán) a meleg víz el kell jusson a bidés wc ülőkéig és a gázkazán-tól a Wc-ig tartó csőszakaszban még hideg viz előtte ki kell folyjon.  Ha ez a jelenség egy zuhanyzónál jelentkezik az orvosolható azzal, hogy addig nem állunk a zuhany alá, viszont a bidés wc ülőkénél sajnos erre nem igazán van mód (az a megoldás pedig hogy amíg oda nem ér a víz addig a kezemmel lefogom a vízsugarat) nem teszi túl komfortossá a mindennapi használatot.

Fenti  hátrányokat például egy Elektromos bidés wc ülőke választással teljesen ki tudjuk küszöbölni, mivel a beépítés is sokkal egyszerűbb, mivel a melegvizet nem kell odavezetni, elég csak a wc nél amúgy is ott lévő hideg víz, mivel az elektromos típusok saját maguk melegítik fel a vizet (ha nincs WC-ben akkor pedig egy konnektort sokkal könnyebb kiépíteni mint a melegvíz odavezetése)  tehát beépítési oldalon jelentős összegeket és felfordulást spóróltunk meg egy elektromos bidé választással. A másik pedig a komfort, mivel az elektromos bidés wc ülőke saját maga melegíti a vizet ezért használatkor AZONNAL rendelkezésre áll a melegvíz és NEM kell várni míg odaér a kazántól ! 

Tehát ennél a témakörnél is elmondhatjuk, hogy nem az olcsóbb készülék az olcsóbb, ha a fenti költségeket és komfort szempontokat is figyelembe vesszük.   

 

4.  Fix oldalsó kezelős vagy Távirányítós típust válasszak ?

Az emberek 99%-a amikor a bidés wc ülőke témakörben meghallja, hogy "távirányítós", kapásból elutasítja, hogy: neki miért kéne távirányító a bidés wc ülőke használatához és ez biztos csak egy divatos "úri huncutság"

Alábbiakban összegyűjtöttük azokat a "vásárlói használati tapasztalatból származó" előnyöket, melyek alapján kiderül, hogy a Távirányító NEM "úri huncutság"

1.  Ha belegondolunk, hogy a fix oldalsó kezelős típus használatakor mindig oldalra kell forduljunk és a fejünkhöz / szemünkhöz képest lényegesen alacsonyabb pozícióban elhelyezett fix oldalsó kezelőn kell megtaláljuk a (nem éppen nagy méretű kezelő gombok közül) a megfelelő gombot, akkor el tudjuk képzelni, hogy egy a közeli falra "szemmagasságba" feltehető távirányító egység használata sokkal kényelmesebb !  

2.  Nem is beszélve atrról, ha a felhasználó esetleg idősebb, nehezebben mozgó, esetleg mozgásában korlátozott személy akkor még nehezebb a fix oladalsó kezelős változat működtetése.

3.  Szintén említésre méltó eset az amikor a felhasználó picit testesebb, szélesebb "csípővel /popó-val" rendelkezik és az ülőkére történő leülés után a teste betakarja az oldalsó kezelő gombokat ezáltal ellehetetlenítve a megfelelő használatot (ebben az esetben szintén kényelmesebb / előnyösebb egy távirányítós változat)

4.  Gyerekek vendégek "megrongálhatják a FIX KEZELŐS bidés wc ülőkét" - egy eleven gyermek - például rácsimpaszkodik az oldalán elhelyezett fix oldalsó kezelőre és már meg is van a baj. Esetleg egy figyelmetlen vendég (egy idősebb nehezebben mozgó rokon) a wc ülőkéről történő felállásnál "rátámaszkodik" az oldalsó kezelőre, amely szintén az oldalsó kezelő rongálódását / törését fogja okozni. Egy letörött oldalsó kezelő cseréje / javítása lényegesen nagyobb költség mintha eleve vásárláskor a 10.000.-Ft al magasabb árú Távirányítós változatot vásárolják meg.

5.  Fix oldalsó kezelő rész "szennyeződése" - sokan tapasztalták, hogy a fix oldalsó kezelő részt szennyeződés érheti  (elnézést de nem tudok szebben fogalmazni) a fiú használók kis dolguk (állva intézésekor) pisi-cseppek kerülhetnek a kezelőre valamint egy WC közelében azárt más szennyeződés is érheti a kezelőt. Valljuk be azért nem túlságosan kellemes élmény amikor az ilyen szennyezett felületen lévő gombokat az újjainkkal megérintjük (és esetleg hozzáragad an újjunk)  mégegyszer elnézést ezt ennél "szalonképesebben" nem tudtam előadni.  Tehát ebből az érvelésből is egyértelműen az tűnik ki, hogy a távirányítós változat jobb választás, mivel ott egyáltalán nincs oldalkezelő a készülék oldalán, tehát szennyeződés sem tudja érni !

 

És akkor a teljes cikk végigolvasása után a NAGY KÉRDÉS: 

 

Melyik bidés wc ülőkét válasszam ? 

 

Erre sem lehet egy szavas választ adni, de azért próbáljuk meg szűkiteni a kört.

 

1.  Amennyiben a fenti leírás ellenére is úgy érezzük, hogy a mechanikus hideg-meleg vizes típusok közül szeretnénk választani akkor abban a szekcióban egyértelműen ez a típus a legjobb választás:

Design-bid  - EASY-BID 1100 

ide kattintva megtekintheti:    http://www.easybid.hu/bide/mechanikus-bide/design-bid-bide-funkcios-wc-uloke

 

2.  Amennyiben egy megfizethető, alap tudású elektromos bidé előnyei meggyőzték Önt, abban az esetben ez a legjobb választás:

EASY-BID 410 elektromos bidé

ide kattintva megtekintheti:   http://www.easybid.hu/bide/elektromos-bide/easy-bid-410-basic-alap-belepo-tipus-csak-vizmelegites

 

3.  Amennyiben az erre szánt összegbe egy magasabb árkategóriás, de lényegesen több (valóban hasznos) funkcókkal ellátott nagyon Jó ár / érték arányú készüléket szeretne, abban az esetben ez a legjobb választás:

EASY-BID 850 R

ide kattintva megtekintheti:    http://www.easybid.hu/bide/elektromos-bide/easy-bid-850-r-a-csalad-high-tech-bideje

 

4.  Amennyiben nem meglévő WC csészére szeretnének, csak ülőkét, hanem akár egy teljes WC csésze + öblítő cserés felújítást tervezűnk vagy egy teljesen új WC helyiséget hozunk létre és a bekerülési költségbe belefér akkor pedig az alábbi készülék a leg komfortosabb ár érték arányú választás  (ne feldjük ez komplett készülék, tehát:  WC CSÉSZE + ÖBLÍTŐ RENDSZER + PROFI BIDÉS WC ÜLŐKE - Egy komplett  3 az 1 ben készülék)

VOVO PB 707 S  - Princess

ide kattintva megtekintheti:    http://www.easybid.hu/bide/luxus-wc-csesze/vovo-princess-pb-707s-toilet-komplett-wc-berendezes-oblitovel-es-elektromos-bidevel-ellatva


Komplett OKOS WC szettek:

EASY-BID Pro

ide kattintva megtekintheti: 

http://www.easybid.hu/bide/easy-bid-pro-okos-wc-smart-toilet