Párátlanítók

Csak kevesekben tudatosodik a háztartásokban található párolgó vízforrások száma, és ez által a levegőbe kerülő nedvesség ami ezáltal károsan befolyásolja egészségünket és tönkreteszi lakóhelyünket, többek között erre adnak megoldást Párátlanító készülékeink.

Párátlanítók (Microwell, Meaco, Midea)

A párátlanítás technológiája. 

A párátlanítás fontossága, szükségessége.

Napjainkban központi kérdéssé vált az energiaárak növekedése, mely nagyban befolyásolja az épületek használóit a fűtés és a terek szigetelését illetően. A fent említett lépések azonban nagymértékben befolyásolják az épületek természetes páraelvezetését. Csak kevesekben tudatosodik a háztartásokban található párolgó vízforrások száma, és ez által a levegőbe kerülő nedvesség, gondolva itt a mindennapi rutin dolgokra: emberi légzés, zuhanyzás, fürdés, vízforralás, főzés, mosás, növények párolgása stb. Ez a nedvesség a szigetelt lakások falai közül nem tud szabadon távozni, így bent reked az otthonunkban. Példaként említhetőek a manapság szigetelt panellakások, ahol a bent rekedt pára komoly gondokat okoz (ablakok, falak penészedése), ami jelentős negatív élettani hatással jár. Amennyiben a felesleges nedvesség természetes távozási útját meggátoljuk (falak szigetelése) az épületszerkezetek elázhatnak, megjelenik a penész a falakon, ablakon, korrózió jelenik meg a fémszerkezeteken. A felesleges nedvesség és az általa okozott kondenzvíz és penész nem csak bosszantó jelenségek, de hosszútávon károsan befolyásolják egészségünket is, gondolunk itt az allergiás reakciókra, asztmára, ekcéma megjelenésére.

A régi típusú párátlanítók használata (ennek alapja a folyamatos levegőcserélés, amely egyidejűleg biztosította a felmelegített levegő folyamatos áramlását) a magas üzemeltetési költségek miatt kevésbé preferált. Az új generációs párátlanítás egyre nagyobb teret hódít. Ez a technológia a hideg felületek kondenzációján alapul. A régi módszerrel szemben az új módszerrel az energiafogyasztás akár 80%-kal csökkenthető.   Azon elektromos berendezéseket nevezzük párátlanítóknak, melyek hőszivattyúzás során a nedvesség megszüntetésére használunk. Használatuk szerint három csoportba sorolhatóak:

  • Otthoni, háztartási párátlanítók
  • Uszodai párátlanítók
  • Ipai párátlanítók

Használatukkal csökkenthetjük a páralecsapódást, penész kialakulását és nem utolsó sorban egészséges lakókörnyezetet biztosítunk Önmagunk és családunk számára.

  • A párátlanítók segítik az árvízkárok utáni helyreállítást.
  • Egészségesebb és kellemesebb környezetet biztosítanak a háztartásokban.

    Eltávolítják az atkákat és a penészgombákat, mert 70% páratartalom felett növekedik a penész és az atkát előfordulása.

  • A párátlanító használata 50-60% páratartalmú levegőt, így egészséges környezetet biztosít

Partnercégünk a  több évre visszatekintő szakmai tapasztalattal, európai székhelyű gyárával a párátlanító eszközök vezető gyártója és forgalmazója. A Microwell minden igényt kielégítő megoldásokat kínál otthonok, uszodák, ipari létesítmények számára.

 

További Microwell  ipari párátlanító készülékek, berendezések, kiegészítők is megtalálhatóak a kínálatunkban valamint komplett párátlanító rendszerek megtervezésében is állunk az Önök rendelkezésére.

Érdeklődés esetén kérjük keressenek minket a Kapcsolat  menüpont alatt található elérhetőségeinken..

Microwell DRY széria