Hot-bid melegvizes bidé adapter

Termék kategória: Mechanikus bidé

Státusz: jelenleg nem rendelhető

Garancia / Jótállás / Elállási jog

Termék ár: 49.900,00 Ft

A Hot-bid bidé adapter azok számára készült, akik meglévő, esetleg speciális színű, formájú wc ülőkéjüket / wc csészéjüket szeretnék gazdaságosan egy rendkívül sok funkcióval rendelkező bidévé átalakítani.


Az Hot-bid bidé adapter megnövelt funkcióinak köszönhetően maximálisan megfelel a 21.század követelményeinek.

Bidé funkciók

 • Két különálló fúvóka végzi a normál üleptisztító illetve női intim tisztálkodás funkciókat.
 • Hideg-meleg vizes rendszer, állítható vízhőmérséklettel.
 • Fúvóka tisztítás funkció (fúvókák tisztítása tiszta vízzel) Nem helyettesíti a fúvókák időszakos vízkőtelenítését !

Beépítés

 • Bármilyen típusú WC kagylóra ráilleszthető.  ( Figyelem  a készülék amikor bekerül a WC ülőke és a WC csésze közé akkor megemeli a WC ülőke hátulját, következésképpen a WC ülőke hátsó két ülőke ütköző bakok a levegőbe kerülnek, ezt egyénileg a vásárló felelőssége kiszintezni !  Fentiekből adódó esetleges WC ülőke rongálódás esetén Cégünk NEM vállal felelősséget. Kérjük fentiek tudomásulvételével rendeljék meg a készüléket !
 • Elektromos áramot nem igényel, azonban a bekötéshez hideg és meleg víz egyaránt szükséges
 • maximális víznyomás 4 bar !
 • A vízbekötésekhez javasolt a vízszűrő beépítése, mivel mechanikai szennyeződés (homok, hordalék és egyéb mechanikai szennyeződések) rongálhatják vagy akár tönkretehetik a készülék belső egységeit. Ilyen esetben a jótállás NEM terjed ki fentiekből adódó ingyenes alkatrészellátásra / javításra!

Melegvízkészítés

Az új típusú készülékek, mint a Hot-bid és ECO-Bid is már lényegesen korszerűbbek, hatékonyabban tísztítanak az új “2 fúvókás” rendszerrel (mint régi társaik Easy-bid és Toalet bidé) ebből adódóan szintén lényegesen víztakarékosabbak is, viszont ez a víztakarékosság esetlegesen bonyodalmat okozhat régebbi: cirkó, gázkazán esetén ezért kérjük olvassák el az alábbi tudnivalókat:

 • FONTOS! Amennyiben a készülékhez a meleg víz (gázkazán, cirkó vagy ezekhez hasonló, amelyben nincs saját VÍZTARTÁLY) készülékről/rendszerről érkezik, abban az esetben a vásárlás előtt konzultáljon cégünkkel, hogy az Ön készülékét biztosan beindítja (begyújtja-e?) a bidés wc ülőke.
 • Ha a kazán műszaki adatainál a: HASZNÁLATI MELEG VÍZ = H M V (rövidítés) amennyiben a minimális HMV mennyiségnél 1,6 liter/perc, vagy annál kevesebb van megadva, abban az esetben biztosan működni fog a két készülék együtt.
 • Amennyiben 1,6-2,5 liter/perc tartomány van megadva, abban az esetben sincs teljességgel kizárva, hogy a két készülék működni fog együtt, azonban ez esetben ezt élőben kell letesztelni. 2,5 fölötti tartományban biztosan nem  fog a két készülék együttműködni (nem fogja a bidé használata begyújtani a gázt).
 • Amennyiben bármely más rendszeren keresztül érkezik a meleg víz a készülékhez Pl.: (bojler, központi meleg víz, cirkulációs vezeték, olyan cirkó amelyben van saját pici viztartály stb…) abban az esetben biztosan tökéletesen működik a rendszerrel a bidé adapter.
 • A fentiek CSAK a Hot-bid illetve ECO-bid  hideg meleg vizes bidé adapterekre vonatkoznak!
 • FONTOS! A Hot-bid típusú bidé adapter rendelkezik un. hideg-meleg keverő szeleppel, azonban amennyiben a hideg és a meleg víz közötti hálózati víznyomások (az Ön háztartásában) nagyobb mértékben eltérnek, tehát a hideg vagy a meleg víz víznyomásai jelentős különbséget mutatnak, akkor a beüzemeléskor un. össze kell hangolni a hideg és a meleg víz közel azonos nyomásértékeit, hogy a Color-bid keverő szelepe megfelelően elláthassa feladatát.  Megjegyzés:  egy másik Mechanikus bidé típus:  Design-bid  fentiekre azaz az eltérő hideg meleg víznyomásra nem érzékeny.

Fentieken túlmenően a mechanikus típusú bidék esetén számolni kell azzal, hogy a csap megnyitása után NEM azonnal folyik a meleg víz a bidéből, hanem gépészeti rendszertől függően meg kell várni amíg a meleg víz a csőhálózatban odaér a bidé kifolyóhoz ! Tehát aki a hűvösebb vízre érzékeny és nem szeretné megvárni míg a meleg víz odaér, annak javasolt inkább  elektromos típusú bidés wc ülőkét választania, melyeket  IDE kattintva megtekintheti.