logo

A kosárban található termékek: 0 db Részösszeg: 0.00 Ft

Ha nincs hely külön álló altestmosó számára

2011.02.11.

Napjainkban nem okoz problémát a vizes blokkok kialakítása, hiszen széles választékban vannak jelen a szanitertermékek, így bárki kedve szerint alakíthatja ki fürdőszobáját. De mi van akkor ha hely szűke miatt nem vásárolhatunk külön álló bidét? Le kell mondani a higiéniáról? Só sincs erről. Egyre több olyan altestmosó kapható, amely garzon illetve panellakások aprócska WC-jében is elhelyezhető.

Kedvünkre válogathatunk az álló és függesztett bidék közül. Vannak kézi szabályozásúak, elektromosak, távirányítósak, és vannak bidé funkciós WC ülőkék is. Ezek a készülékek egyszerűen felszerelhetők a már meglévő WC csészékre. A keleti világ legtöbb szállodájában megtalálhatóak ezek az ülőkék több okból kifolyólag is. Egyrészt vallási okok miatt, másrészt azért mert az iszlám régiókban (nagyon összetett hagyománya van a fürdőzésnek) évszázadok óta szokás az altest folyó vízzel való tisztítása a toalett használata után.

Az Magyarországon kapható bidé funkciós WC-ülőkék nem csak hideg vízzel működnek. Érdemes megjegyezni, hogy szabály is van arra, hogy a hidegen kívül meleg vizes cső is szükséges használatukhoz. A szabályzat magyarázata az, hogy a téli hónapok miatt a hideg vizes vezetékekben alacsonyabb hőmérsékletű víz folyik mint a melegebb hónapokban, így a korszerű bidé funkciós ülőkékhez a hideg és a meleg víz keverése elengedhetetlen. Ha ez az egyes helységek kialakítása nem teszi ezt lehetővé, egy mini bojlerrel lehet a vizet melegíteni, de a korszerű elektromos bidé funkciós wc ülőkék már saját maguk melegítik fel a hideg vizet, tehát ezeknél a típusoknál elegendő csak a hideg víz rákötése (valamint egy földelt konnektor kiépítése)

Mindenki válogathat a bidés vécéülőkék széles választékában, a helyi illetve egyéni igényei figyelembevételével. Vannak típusok, a ahol a vízsugár iránya és erőssége is szabályozható az egyéni igényekhez mérten. A bidés WC ülőkék bármilyen WC csészére felszerelhetőek.