logo

A kosárban található termékek: 0 db Részösszeg: 0.00 Ft

A bidé ökológiai előnyei

2011.02.11.

Gondolkodott már valaha a bidé ökológiai előnyeiről? Kiszámolta már, hogy egy év alatt hány tekercs WC papírt használ ön és családja?

A környezetvédőkön kívül aligha gondolnak bele az emberek, hogy egy tekercs WC papír előállítása mennyire megterheli a környezetet. A bidé ilyen szempontból sokkal előnyösebb, nem terheli a természeti erőforrásokat és a használója pénzt is megtakarít.

Néhány meglepő adat:

  • az USA-ban 36,5 milliárd tekercs WC papírt használnak évente
  • ezen WC papírtekercsek előállításához legalább 15 millió fát kivágni

A WC papír hatalmas mértékű ipari termelését a bidé használatával jelentősen csökkenthetnénk. Meg kell jegyezni, hogy a bidé előállítása is sok energiát, és műanyagot használnak fel. Azonban ökológiai szempontból a bidé előnyösebb, mint a mindannyiunk által ismert és használt WC papír, mivel kis mennyiségű víz elegendő az ülep tisztításához. A bidé további pozitív tulajdonsága, hogy alaposabban tisztítja az altestet, mint a papír, higiénikusabb, és a víz még olcsóbb is. Napjainkban megvásárolható elektromos bidé készülékek kevés vizet használnak és kis mennyiségű villamos energiát használnak a meleg levegős ülep szárításhoz, ezáltal a wc papír használata teljességgel mellőzhető !!.

Érdemes elgondolkodni a fenti érveket a bidé használata mellett saját és környezetünk megóvása érdekében.