logo

A kosárban található termékek: 0 db Részösszeg: 0.00 Ft

MART PR cikk a “BIDÉ”-ről – 2012 Ősz

2012.12.12.

media/cikkek/MART-PR-cikk-Easy-bid-Kft_-Bidé-2012-Ősz.jpg

Bidét átalakítás nélkül, egyszerűen!

„A bidé használata segítséget nyújt, hogy a mindennapok lényegesen kellemesebben és kényelmesebben teljenek.”

Pozitív élettani hatása ellenére napjainkban igen kevés fürdőszobában találunk bidét, illetve bidé funkcióval ellátott WC-ülőkét. Az építtetők többsége nem érzi szükségét abidé betervezésének. Teljesen feleslegesnek tartják, mondván „úgyis csak a helyet foglalja és nem is fogják használni”, nem ismerve fel e készülék jelentőségét a mindennapi higiéniában, pedig minden lakás fürdőjében ott lenne a helye.

A bidé már több mint 250 éve áll az intim higiénia szolgálatában és az utóbbi 50 évben forradalmian új változásokon ment keresztül. Miért nem „kegyelmezünk” meg neki és engedjük be fürdőszobánkba, hogy a mindennapi tisztálkodás részévé válhasson?

Térjük vissza egy kicsit az időben… Amióta az ember két lábon jár az alfél tájéka eléggé elzárt terület lett, melyet valahogy tisztán kellett tartani, ha nem akart megbetegedni, vagy kínzó fájdalommal küzdeni. Valószínűleg növények részei, fűcsomók lehettek az e célra alkalmazott eszközök. Ezen egyszerű felvetés bizonyítékául szolgál annak, hogy az altest tisztán tartásának gondolata több száz évvel ezelőtt élő őseinket is foglakoztatta.

Napjaink embere számára jóval egyszerűbb és főként higiénikusabb, kényelmesebb megoldások kínálkoznak e tekintetben. Mivel sok helyen – különösen a meglévő lakásokban – nem fér el a bidé a WC mellett (mert máshol természetesen nem is lehet), megszületett a meglévő WC-re egyszerűen felszerelhető bidés WC-ülőke, melynek használata a különálló bidé csészékkel szemben lényegesen kényelmesebb, mivel WC használat után nem kell „átköltözni” a bidé csészére és megterhelő „guggoló” testtartásban végeznünk a tisztálkodást. Speciális kialakításának köszönhetően a WC-csészék 99%-ra felszerelhető.

A bidé funkcióval ellátott WC-ülőkéket típus szerint három nagy csoportra oszthatjuk:

Mechanikus bidé típusok: elektromos áramot nem igénylő mechanikus bidékészülékek gazdaságos megoldást jelentenek minden olyan meglévő és új WC-ben, vagy fürdőszobában, ahol nincs hely külön bidé számára. A termékpalettán az egyszerű kézi zuhanyoktól a különálló bidé adaptereken át a WC-ülőkével egybeépített hideg- és meleg vizes bidé ülőkékig többfajta megoldás is megtalálható.

media/cikkek/easybid_uj3-300x201.jpg

összes mechanikus bidé típus ITT

 

Elektromos bidé típusok: a bidék magasabb kategóriáját képviselik, ugyanis a beépített vízmelegítő (ami miatt nincs szükség külön meleg vizes lecsatlakozásra a bidéhez) mellett számos, egyénre szabott kényelmi funkció beállítására biztosítanak lehetőséget. Minden elektromos bidé típus rendelkezik vízmelegítés, üleptisztítás, hölgy intim tisztálkodás, meleg levegős szárítás és ülőkemelegítés funkcióval. Vannak típusok, ahol a vízsugár iránya és erőssége is szabályozható. A magasabb kategóriát képviselő típusoknál a vezérlőegység segítségével a gyermektisztálkodás- (gyermekek számára optimalizált fúvóka pozíció és víznyomás erősség), beöntés-, szaglekötő/szagelszívó funkciók is elérhetőek. Az elektromos bidék működtetéséhez természetesen elektromos  csatlakozási lehetőségre van szükség.

összes elektromos bidé típus ITT

 

Bidé és WC egyetlen helytakarékos és minden igényt kielégítő megoldásban.

A komplex megoldások kedvelői számára elérhetőek a Luxus WC-csészék, melyek új generációt képviselnek az intim tisztálkodás terén. Csúcskategóriás készülékek mind tudásban, mind pedig energia és víztakarékosság (extra gazdaságos öblítés) szempontjából. A komplett WC-berendezés WC-csészével, a hozzá tartozó öblítő rendszerrel és elektromos bidével van ellátva. Gyárilag egy egységet alkot, ebből adódóan tökéletes esztétikai élményt biztosít, az ülőke teljes mértékig illeszkedik, követi a csésze formáját.

media/cikkek/VOVO-PB-707-S-Beépítve-225x300.jpg

összes luxus wc csésze típus ITT

 

 

Az Easy-Bid Kft. kínálatában szereplő számtalan bidés megoldás segítséget nyújt a mindennapi intim higiénia megőrzésében. Mindenki igényeihez mérten megtalálhatja a számára legideálisabb megoldást, hogy higiénikusan teljen a nap!