logo

A kosárban található termékek: 0 db Részösszeg: 0.00 Ft

Színek és Celsiusok – Szép Lak Magazin

2011.02.11.

Első pillantásra semmiben nem különbözik a szokásos zuhanyfejektől az EASY-BID Kft. újdonsága, a LED világítású zuhanyfej. A hasonlóság azonban csak addig tart, amíg ki nem próbáljuk. Az üzembe helyezés roppant egyszerű. Az eddigi, hagyományos zuhanyfejről le kell csavarnunk a gégecsövet (ügyelve, hogy közben azért a gumitömítés se guruljon el), majd a régi helyére becsavarjuk a LED-es zuhanyfejet, es abban a pillanatban, hogy kinyitjuk a vizet, láthatjuk a különbséget.

Legelőször kék fényben fog pompázni a vízsugár. Ha átváltunk a meleg víz irányába, akkor is egy darabig meg a kék fényt latjuk, majd hirtelen átvált zöldre (ekkor a kiáramló víz hőmérséklete hozzávetőlegesen 32 °C korul van) es mindaddig a zöld tartományban vagyunk, amíg a víz hőmérséklete el nem éri a 41-42 °C-t. Ekkor ugyanis vörösre vált, mivel ehhez a színhez 42-45 °C-t rendeltek hozza a készülék konstruktőrei. Elérve a 46 °C-t, a vörös LED-ek villogni, pulzálni kezdenek.

Jóllehet az elmés kis szerkezetet nem hőmérséklet jelzésére, hanem sokkal inkább a fürdőszoba hangulati elemének szántak tervezői, szerencsére mindkét funkciót tökéletesen teljesíti. Érdemes kiemelni, hogy a LED-ekhez szükséges áramot is maga állítja elő a készülék fejébe épített miniatűr vízturbinás áramfejlesztő segítségével, ezért külön áramforrásra, elemre nincs szükség. Aki nem olyan szerencsés, hogy e számunk keresztrejtvényének sikeres megfejtőjeként sorsoláson megnyerje a darabot, ne szomorkodjon.

A LED zuhanyfej postai utánvéttel is megrendelheti a forgalmazótól, az EASY-BID Kft.-től: 1138 Budapest, Toborzó utca 20., tel.: 452-0777, nyitva tartás naponta 10-18-ig, www.easybid.hu[block]0[/block]