logo

A kosárban található termékek: 0 db Részösszeg: 0.00 Ft

Bidét utólag – Szép Lak Magazin

2011.02.11.

A Lux-bid beépíthető bidéhez távirányító, fűtött ülőke, meleg levegős szárítás, meleg vizes masszázs és antibakteriális kiképzés tartozik. Régi, nagy lakásunkat kisebbre cseréltük. Ez így jobban megfelel igényeinknek és a fenntartási költségek is kisebbek. Az egyedüli, amit hiányolok, a bidé. Korábbi lakásunkban a fürdőszoba elég tágas volt ahhoz, hogy elférjen benne a bidé is. A mostani nagyon szép, van benne kád, zuhanyfülke és egy vécécsésze. Sehogy sem tudom elképzelni, hová lehetne a bidét beépíteni, de ha még lenne is, nem szívesen vésetném szét az egyébként gyönyörű burkolatot. Valahol láttam egy olyan vécé ülőkét, amibe beépítették a bidét is. Ez érdekelne. FEKETE ISTVÁNNÉ, MISKOLC

Valóban létezik olyan vécéülőke, amibe beépítették az altestmosót (bidét) is. Több cég is foglalkozik ilyen, akár házilag is beépíthető szettek értékesítésével. Mi az EASY-BID Kft.-t ajánljuk figyelmébe (www.easybid.hu). Több modellt forgalmaznak, az egyszerűbb alapmodell az Easy-bid (nem véletlenül ez a kft. neve) könnyen beépíthető, az ugyan valószínű, hogy a csaptelephez tartozékként adott flexibilis csatlakozócsövet meg kell hosszabbítania annyira, hogy a mosdó alatti hideg- és meleg víz sarokszelepig elérjen, ide kell ugyanis beépíteni egy T-idomot, hogy a bidéhez szükséges meleg víz vagy hidegvíz rendelkezésre álljon.

Maga a szerelés nem különösebben bonyolult, ám ha a családban senkinek nincs különösebb barkácstehetsége, akkor érdemes a munkát szakemberre bízni. Szerencsére a forgalmazó vállalja a termékei beszerelését, illetve szervizelését is. Honlapjukon az erre vonatkozó tudnivalók is elolvashatók.

A másik, amit figyelmébe ajánlunk a Lux-bid modell. Ez valóban mindent tud, még távszabályzó is van hozzá, elegendő a hidegvíz csatlakozás, mert tartályában a beállított hőmérsékletűre melegíti a vizet, és használat után pedig meleg levegőt fúj a fedél alól a szárításhoz. Mindehhez még egy távkapcsoló is tartozik, tehát igazán kézre esik a működtetése.

Az EASY-BID Kft. címe: 1138 Budapest, Toborzó utca 20., tel.: 452-0777, nyitva tartás naponta 10-18-ig, www.easybid.hu