logo

A kosárban található termékek: 0 db Részösszeg: 0.00 Ft

Geberit AquaClean dusch-wc termékcsalád

2010.02.11.

A víz ősidők óta alapvető fontosságú az emberek számára, nélküle elképzelhetetlen a napi tisztálkodás. Számos kultúrában a mellékhelyiség használata után magától értetődő a víz használata, hiszen ez a tisztálkodás leghatékonyabb és legkellemesebb módja. Tulajdonképpen meglepő, hogy sokan mégis megelégedünk a papírral.

 

Kifinomult tisztálkodás érintés nélkül.
A Geberit AquaClean termékcsaládnak köszönhetően a mellékhelyiségek használata beépített wellness-programmal bővül. Az egyénileg szabályozható vízsugár gyengéden és körültekintően tisztítja az intim területeket. Alkalmazása egyszerű, de annál hatékonyabb. Modelljeink a komfortfokozattól függően további funkciókkal bővíthetőek: oszcilláló zuhanyfunkció, női-zuhany hölgyek számára (az intim területek természetes ápolására), pulzáló masszázs-funkció, meleg levegős szárítás, távműködtetés vagy a zuhanyozási funkciók programozhatósága és személy szerinti mentése.

 

Miben új a Geberit AquaClean?

A Geberit AquaClean a Geberit Balena zuhany WC továbbfejlesztése. Nemcsak a márkanév újult meg, hanem a piaci pozícionálás és a termékskála is. A továbbiakban a legfontosabb újítások rövid áttekintése olvasható:

 

Új pozícionálás

A Geberit AquaClean márka fiatalabb, frissebb és dinamikusabb. Egy konkrét életstílust képviselő termékként kerül az egyre növekvő wellness piacra. Az új márkanév elősegíti, hogy a potenciális vásárlók nagyobb valószínűséggel válasszák ezt a termékcsaládot.
Megújult termékskála

Az új arculat része a kibővített és átdolgozott termékskála is a hagyományostól a luxus kivitelű modellekig. A hangsúly, mint korábban is, a valódi komforton van, nem a pedig látszat-megoldásokon. A technológia optimalizálása mellett a kialakítás és a működési elv is kifinomultabb lett.
A tömegtermelésre jellemző árképzés előnyeinek kihasználása mellett – a kibővített termékskálának köszönhetően – a megfelelő modell kiválasztása is egyszerűbb. Az új modellek jellemzői:
Geberit AquaClean 4000 (Balena 4000 modell továbbfejlesztése)

 

  • Automatikus fedél lecsapódás gátlóval és stabilabb ülőkével, fedéllel
  • Optimális ülőkekialakítás és ergonomikus kezelőfelület
  • Optimalizált technológia
Geberit AquaClean 5000(ÚJ)

 

  • Oszcilláló zuhanyfunkció (előre-hátra mozgó zuhanykar)
  • Szagelszívás
Geberit AquaClean 5000plus (Balena 6000 modell továbbfejlesztése)

 

  • Teljes mértékben megújult kialakítás
  • Optimális ülőkekialakítás és ergonomikus kezelőfelület
  • Legújabb technológia
Geberit AquaClean 8000 (ÚJ)

 

  • Oszcilláló zuhanyfunkció (előre-hátra mozgó zuhanykar)
  • Könnyű kezelés
Geberit AquaClean 8000plus (Balena 8000 modell továbbfejlesztése)

 

  • Új távirányítási lehetőség
  • Optimalizált technológia

 

Miért válassza a Geberit AquaClean-t?
Számos érv szól a Geberit AquaClean mellett
 
A víz mindig központi jelentőségű volt az emberek számára, nélküle elképzelhetetlen a napi tisztálkodás. Számos kultúrában a mellékhelyiség használata után magától értetődő a víz alkalmazása, mivel ez a tisztálkodás leghatékonyabb és legkellemesebb módja. Tulajdonképpen meglepő, hogy sokan mégis megelégedünk a papírral.
Modern toalett kifinomult technológiával
A Geberit AquaClean egy olyan WC berendezés, amely visszatért a frissesség és tisztaság forrásához: a vízhez. Az egyénileg szabályozható vízsugár gyengéden és kellemesen tisztítja bőrét. Alkalmazása egyszerű, de hatékony.Egészség és jó közérzet – magasabb fokon
A komfort fokozattól függően a modellek további funkciókkal bővülnek: oszcilláló zuhanyfunkció, női-zuhany hölgyek számára (az intim területek természetes ápolására), pulzáló masszázs-funkció, meleg levegős szárítás, távműködtetés vagy a zuhanyozási funkciók programozhatósága és személy szerinti mentése.Minőségi anyagok és kényelem
A Geberit AquaClean modellekben eggyesül a formatervezett kivitel, a kényelem és a praktikum. Igényei, és a beépítési lehetőségek szerint választhat a WC kerámiára szerelhető, illetve az önálló berendezések között. Minden modell esetében ugyanazok a minőségi és kényelmi szempontok érvényesülnek – a különbség a felszereltségben van, a hagyományostól a luxus kivitelig.Minden fürdőszobába illeszkedő, formatervezett berendezés
A Geberitnél az esztétikum kiemelt szempont, a Geberit AquaClean eleganciája még a képzett formatervezőket is elkápráztatja.

 

Első nekifutásra már maga gondolat is zavarba ejtő volt, hogy mellékhelyiség-berendezést vegyünk górcső alá – hát még amikor kiderült: korábbi tesztjeinkhez hasonlóan itt is beszélhetünk hardverről és szoftverről. Nem is akármilyenről. A technikai fejlettség már messziről látszott a tanulmány-darabon, így óvatosan, elsőként egy átlátszó műanyag fenék-imitátummal közelítettünk az objektumhoz. A Geberit 8000 plus  ránézésre leginkább egy NASA fejlesztette űrWC-re emlékeztet: áramvonalas forma, steril fehérség, a mozgó részeknél acélbetét, oldalt hűtőrács (?). Hamarosan előkerül a távirányító is – itt kezdünk megzavarodni. Most komolyan: WC-távirányító vagy távirányítós WC? He? De megtudjuk: a toalettbe épített 13 funkciót mégiscsak irányítani kell valahogy.

Elsőként lássuk a hardvert. A Geberit AquaClean öt változatban készül, azonban alapvetően két típusa létezik. Az egyszerűbbnek tekinthető kivitel egy bonyolultnak és igen nagynak látszó WC-ülőke. Természetesen sokkal többről van szó, és a felszerelés is valamivel komplikáltabb, mint egy fadeszkáé, de majdnem bármilyen, már meglévő mellékhelyiségben felszerelhető, költözéskor elszállítható. Ezzel szemben – és ilyen tesztalanyunk is – a Geberit AquaClean 8000 és a 8000plus fajansz és ülőke egyben – no és persze rengeteg más is. (A fehér megjelenés konvencionális szaniterek esetében, ám a cég forgalmazza termékeit pergamon, bahama bézs és manhattan szürke árnyalatban is.)

A fedelet felhajtva alapvetően egy szokványos WC képe tárul elénk – talán kicsit el is szontyolodunk, mindaddig, míg kezünkbe nem ragadjuk a távirányítót. Az átlátszó próba-altest elhelyezése után megindulnak a szökőkutak és förgetegek, műalfelünk kánaáni kiszolgálásban részesül. Ülő testhelyzetben végzett tevékenységünk után gombnyomásra tűnik elő a bidéknél megszokott krómacél cső. Igaz, itt először diszkréten önmagát csutakolja le a berendezés, és csak ezt követően fog hozzá a mi megtisztításunkhoz. Már magunk is természetesnek érezzük, hogy a távirányítón beállítható a mosdató víz hőfoka, sugarának erőssége, avagy a tisztító víz pulzálása. Igény szerint – persze gombnyomásra – az apró zuhany finom horizontális mozgásba is kezd, egyetlen hajlatot sem hagyva szárazon. A munka végeztével apró csövünk ismét eltűnik, ám a végső visszahúzódás előtt ismét megtisztítja magát. (A tervezők természetesen külön gondoltak a hölgyekre. Kifejezetten az ő kényelmüket szolgálja egy másik, a fent leírthoz hasonlóan működő és beállítható, apró zuhany.)

Ahogy minden ember különböző, úgy toalett-használati szokásaink is eltérnek. A 8000 plus távirányítója 4 különböző használó egyedi beállításait tárolja és gombnyomásra futtatja az apu- vagy az anyu-programot.
A teljes „alvázmosást” követően jöhet a szárítás: szintén beállítható a hőfok és a fuvallat intenzitása – e személyes beállítás is rögzül az egyedi programokban.

És még néhány nem elhanyagolható apróság. Álló helyzetben való toalett-használat esetén sem kell tartanunk véletlen balesetektől, mivel minden típus lecsapódás-védelemmel van ellátva. Valamint a használat megkezdésekor azonnal bekapcsol a diszkrét szagelszívó – ennek előnyeit fölösleges is ecsetelni.

S mindez csak a „látszat”, az egyszeri felhasználó számára könnyen megtapasztalható kényeztetés. A Geberit rendszerek mindezek mellett fokozottan zaj szigetelt berendezések, így sem a szagelszívó működése, sem a WC öblítése nem jár a más modelleknél megtapasztalt, intenzív hanghatásokkal.

forrás:

http://4szoba.hu/cikk/2825-geberit-aquaclean-altesti-oromok#

http://www4.geberit.com/hu/hu/baddesign/aquaclean.aspx, www.geberit.hu